78208

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 15. 6. 2012
Re: nastavkove vcelareni

Pokud jde o Moravu ta bývala přechodem mezi kraňkou a včelou černou Pokud jde o to srovnávání výtěžnosti, stačí se na jaře podívat, co v úlu po zimě zbylo.
Samozřejmě, že to nejde srovnávat, ale on tady pořád někdo vytahuje na světlo 100 let staré postupy. Poslední dobou to byly místo rámků loučky (ty v 18 století zaváděl Janyš), volná stavba (vytlačil ji vynález mezistěn koncem 18 století), zimování na medu (to znova prosazují bioativisté), Blínova přepážka, medná komora (oboje se přestalo používat s příchodem mřížky) dnes se jí dává nové použití.
Uznávám sice , že ne všechno staré je zavrženíhodné a to nové použití se může i dobře uplatnit., nesmí se to však lámat přes koleno a přehánět.

Pepan


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ale Mol??k <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: nastavkove vcelareni
> Datum: 15.6.2012 21:42:06
> ----------------------------------------
> Já myslím, že před 100 lety bylo složení snůškové rozmanitosti jiné, včela
> tu také byla jiného plemene, takže srovnávat včelaření našich předků s
> dnešnímy podmínkami moc nejde.
> Cukr levnější než med je i dnes, ale jde tu také o jinou věc při ponechání
> medu a to časovou úsporu a čas jsou peníze a další co tu ještě nezaznělo je
> větší odolnost včelstev proti včelím nemocem. A to v případě moru se může
> také vyplatit.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57607


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
gusto (195.98.12.203) --- 15. 6. 2012
Re: nastavkove vcelareni

ja zimujem na mede..nepresadzujem to(je mi fuk co robia ini..a niesom ziaden bioaktivista..nikto ma nepresvedci po dlhorocnych skusenostiach ze je v niecom lepsi cukor..ani cenou..ked si spocitam kolko ho zozeru a co je vsetko za tym kym nez sa im dostane do plastov..a ked pripocitm nevycislitelny efekt posobenia na zdravie vciel..Ked sledujem fora,tak vidim milion prispevkov na temu Najlacnejsi cukor..ale ani jeden prispevok na temu Najkvalitnejsi cukor..(vynimka Honza kolomy-ktory si nechava hrubozrnny robit na objednavku)mam dobry prehlad cez krajsku veterinu aky bordel sa k nam v potravinch dostava-najma z polska a cez polsko..tuto jar sa nasim krajom prehnala vlna zahadnych hynuti vciel,ktore trvali niekolko tyzdnov..pricina nejasna,spustaci mechanizmus tiez..vyhlo sa to vcelarom ktori zazimovali bez cukru na mede..mozno nahoda,mozno nie..pruser nastane pre mna vtedy,ked vypadne letna znaska a budem ten cukor musiet dat..ale nebudem hladat najlacnejsi,a uz vonkoncom nie sajrajt z jednoklicnych rastlin nastiepeny bohviecim na glukozu..k zaradovanie volnej stavby-ti ktori to robia,urcite tak necinia z nudy,alebo kvoli tomu aby si pracu komplikovali..ale to uz je na dalsiu temu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57608


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 16. 6. 2012
Re: nastavkove vcelareni

Přdstava, že si někdo necá vyrobi hrubozrný cukr extra je také zcestná kdo viděl výrobu cukru tak ví že velikost je daná tříděním Z jedné várky se třídí běžně 5 velikostí podle zařízení cukrovarů kolomý si tak akorát může ten hrubý objednat po vagonech.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: gusto <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: nastavkove vcelareni
> Datum: 15.6.2012 23:17:34
> ----------------------------------------
> ja zimujem na mede..nepresadzujem to(je mi fuk co robia ini..a niesom
> ziaden bioaktivista..nikto ma nepresvedci po dlhorocnych skusenostiach ze
> je v niecom lepsi cukor..ani cenou..ked si spocitam kolko ho zozeru a co je
> vsetko za tym kym nez sa im dostane do plastov..a ked pripocitm
> nevycislitelny efekt posobenia na zdravie vciel..Ked sledujem fora,tak
> vidim milion prispevkov na temu Najlacnejsi cukor..ale ani jeden prispevok
> na temu Najkvalitnejsi cukor..(vynimka Honza kolomy-ktory si nechava
> hrubozrnny robit na objednavku)mam dobry prehlad cez krajsku veterinu aky
> bordel sa k nam v potravinch dostava-najma z polska a cez polsko..tuto jar
> sa nasim krajom prehnala vlna zahadnych hynuti vciel,ktore trvali niekolko
> tyzdnov..pricina nejasna,spustaci mechanizmus tiez..vyhlo sa to vcelarom
> ktori zazimovali bez cukru na mede..mozno nahoda,mozno nie..pruser nastane
> pre mna vtedy,ked vypadne letna znaska a budem ten cukor musiet dat..ale
> nebudem hladat najlacnejsi,a uz vonkoncom nie sajrajt z jednoklicnych
> rastlin nastiepeny bohviecim na glukozu..k zaradovanie volnej stavby-ti
> ktori to robia,urcite tak necinia z nudy,alebo kvoli tomu aby si pracu
> komplikovali..ale to uz je na dalsiu temu.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57615


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu